!

Deze website is verhuisd

Documentatie op deze website is mogelijk verouderd en nog tijdelijk beschikbaar.

Ga naar nieuwe website ➜

Storing: onderbrekingen in veel uitzendingen tussen 11:12 en 11:30 - Opgelost

Gepubliceerd op 4 September 2016

Update - 8 sep 2016 10:05

De oorzaak van het wegvallen van zeer veel zender verbindingen heeft zeer waarschijnlijk gelegen in het KPN netwerk. Op zaterdag 3 september heeft KPN een grote storing gehad en ook op zondag 4 september maakt KPN melding van storingen (http://allestoringen.nl/storing/kpn/nieuws/71232-storing-bij-kpn). Door het wegvallen van de zender verbindingen zijn uitzendingen gestopt en opnames onderbroken.

Update - 5 sep 2016 9:32

Het blijkt dat om 11:15 veel zender verbindingen zijn weggevallen. Dit geldt zowel voor video als audio verbindingen. Hierdoor hebben alle clients (kijkers/luisteraars via website en Lukas kastjes e.d.) voor die uitzendingen tegelijkertijd geprobeerd opnieuw verbinding te maken. Door deze enorme hoeveelheid aanvragen, zo'n achtduizend per minuut, is de website zeer traag geworden.

De oorzaak van het wegvallen van de audio en video verbindingen wordt nog onderzocht. Omdat beide platformen tegelijkertijd getroffen zijn moet de oorzaak bij onze hosting provider of op een (belangrijk) knooppunt van internetverbindingen worden gezocht.

Oorspronkelijke bericht - 4 sep 11:20

Tussen 11:15 en 11:30 was de website traag of niet bereikbaar door een abnormaal groot aantal aanvragen op de website. De bron van deze belasting wordt nog onderzocht. De situatie is weer normaal