!

Deze website is verhuisd

Documentatie op deze website is mogelijk verouderd en nog tijdelijk beschikbaar.

Ga naar nieuwe website ➜

Kerkdienstgemist of YouTube?

Gepubliceerd op 21 March 2020

De afgelopen dagen kregen we meerdere keren de vraag wat het verschil is tussen Kerkdienstgemist en YouTube uitzendingen. We noemen u graag de 10 sterke punten van Kerkdienstgemist ten opzichte van YouTube.

  1. Bij Kerkdienstgemist heeft u een portal waar jong en oud zich thuisvoelt, geen drukke omgeving met reclames en afleiding. U kunt dus zonder zorgen uw gemeenteleden de app van kerkdienstgemist.nl laten gebruiken.
  2. Bij Kerkdienstgemist is de app gratis. Bij YouTube wordt u regelmatig lastiggevallen met de vraag of u niet liever wilt gaan betalen voor een premium account zonder advertenties.
  3. Kerkdienstgemist heeft zowel audio- als video uitzendingen; YouTube is enkel video waardoor mensen met een luisterkastje niet kunnen meeluisteren.
  4. Bij Kerkdienstgemist kunt u toegang beheren voor gemeenteleden; dit is bij YouTube niet eenvoudig. In het kader van de AVG wetgeving is het goed om na te denken over wat u wel en niet toont en daarom is het toegangsbeheer een handige tool voor de beheerder. Zie voor meer informatie:  Richtlijnen voor het uitzenden en vastleggen van kerkdiensten.
  5. Wij reageren snel en hulpvaardig op e-mail en telefoon. Kerken zijn uitermate tevreden over onze service. Bij YouTube heeft u geen directe support mogelijkheden.
  6. Bij Kerkdienstgemist kun je zonder inloggen direct naar de uitzendingen van je kerk kijken en met login naar de besloten uitzendingen. De YouTube app biedt meer mogelijkheden maar is daardoor ook minder gemakkelijk in gebruik.
  7. Kerkdienstgemist zal nooit advertenties tonen in of naast uw uitzendingen. YouTube heeft er tijdelijk (maart 2020) voor gekozen om de streams gratis zonder advertenties te tonen. Om daarna advertenties te verminderen of voorkomen zult u moeten betalen of bij Google aanmelden als non-profit.
  8. Wanneer u muziek speelt in de kerk waar (auteurs)rechten op rusten dan is de kans aanwezig dat YouTube uw stream stopt. Bij Kerkdienstgemist gaan we er vanuit dat u zelf de juiste licenties heeft aangeschaft voor het afspelen of spelen van diverse liederen. Zie verder:  Informatie over licenties.
  9. Kerkdienstgemist focust zich volledig op de kerkradio en kerk TV via internet. Met ons permanente ontwikkelteam werken we dagelijks aan verbeteringen voor Kerkdienstgemist.nl. YouTube biedt geen speciale functies voor kerken.
  10. Wij werken met een netwerk van professionele servicepartners voor uw vragen over audio- en video-apparatuur die ervaring hebben met het aansluiten op Kerkdienstgemist. Bij YouTube moet u het zelf uitzoeken.

Kortom, de meeste kerken kiezen voor Kerkdienstgemist. We zijn dan ook de grootste aanbieder van audio- en video-streaming voor kerken in Nederland.