!

Deze website is verhuisd

Documentatie op deze website is mogelijk verouderd en nog tijdelijk beschikbaar.

Ga naar nieuwe website ➜

Kerkdienstgemist en het Coronavirus (archief 22 maart 2020)

Gepubliceerd op 20 March 2020

Op deze liveblog houden we u de komende dagen weer op de hoogte van de status van Kerkdienstgemist.nl.

Twee belangrijke mededelingen:

1. Lees onze helppagina voordat u contact opneemt

Er zijn veel vragen over het op korte termijn verzorgen van een online dienst. We hebben speciaal daarvoor een pagina ingericht. Lees eerst deze informatie voordat u contact met ons opneemt voor ondersteuning.

Wat zijn de mogelijkheden om een online dienst te verzorgen

2. Vragen uitsluitend per mail naar support@kerkdienstgemist.nl, we zijn tijdelijk telefonisch moeilijk bereikbaar

Het is momenteel zo druk dat we tijdelijk telefonisch moeilijk bereikbaar zijn en geen voicemail aannemen. Stuur een mail naar support@kerkdienstgemist.nl.

support@kerkdienstgemist.nl

Wij proberen u op deze manier efficiënter te helpen. 

Liveblog (gesloten)


zo 22 maart 23:53 (laatste bericht)

 • Er zijn vandaag opnieuw records gebroken. De komende dagen hopen we hier iets van te kunnen delen.
 • De dag is verder goed verlopen. We hebben als team ook eindelijk weer een beetje rust kunnen pakken. Alle systemen zijn terug geschaald. De komende dagen gaan we gegevens analyseren en verdere verbeteringen doorvoeren.
 • De belangrijkste aandachtspunten zijn het voorkomen van haperingen in de live uitzending die zich vandaag bij een klein deel van de kerk TV uitzendingen heeft voorgedaan en het verbeteren van het terugkijken dat vandaag vrij traag was.

zo 22 maart 11:18

 • Alle kerkradio uitzendingen zijn zonder problemen verlopen. Onze website was ook zeer goed bereikbaar en had geen enkele moeite met de stormloop van bezoekers.
 • Naar nu blijkt zijn er bij 3% van de rechtstreekse kerk TV uitzendingen mogelijk haperingen en/of onderbrekingen ontstaan. De overige uitzendingen zijn zonder problemen verlopen. We gaan hier de komende week weer mee aan de slag om te zorgen dat ook dat goed loopt volgende week zondag.
 • We hebben de systemen voor het afspelen van opname herstart. Dit heeft iets verbetering gegeven, maar het terugkijken blijft soms haperen. We verwachten dat dit in de loop van de dag beter zal gaan.

zo 22 maart 10:58

 • Het terugkijken van opnames loopt niet soepel. Alhoewel we ook dit systeem flink opgeschaald hebben blijkt de vraag te groot voor dit moment. Dit is helaas niet snel op te lossen. Probeert u het later nog eens. Onze excuses voor het ongemak.

zo 22 maart 10:27

 • Vanochtend hebben we ons systeem weer maximaal opgeschaald. Vrijwel alle onderdelen functioneren naar behoren en kunnen de belasting goed aan.
 • Een klein aantal kerk TV uitzendingen ondervindt mogelijk haperingen door het grote aantal kijkers.
 • Ook is het terugkijken van opnames momenteel traag.

zo 22 maart 1:42

 • Het zit er op. Alle systemen zijn in gereedheid. We hebben alle onderdelen van ons systeem nog eens onder de loep genomen en onze capaciteit voor live video streams, de database de beschikbare bandbreedte en verschillende andere onderdelen van ons systeem nog verder opgeschaald. Volgens onze capaciteitsschattingen zouden we de toestroom van later vandaag aan moeten kunnen. We houden e.e.a. straks weer nauwlettend in de gaten.
 • Namens Kerkdienstgemist alvast een gezegende zondag gewenst.

za 21 maart 17:35

 • We zien dat sommige kerken die recent zijn aangesloten uitzenden op een bitrate significant hoger dan de toegestane 2 mbps. We vragen u met klem de bitrate terug te brengen naar max 2 mbps. Dit komt een soepele ervaring voor kijkers van uw uitzending en aangrenzende uitzendingen ten goede. 
 • We zijn een heel eind op weg om alle geplande verbeteringen voor morgen door te voeren in het systeem. Mogelijk worden kerk TV uitzendingen hierdoor de komende uren kort onderbroken. De overlast zal waarschijnlijk zeer beperkt zijn.
 • Ook vanavond zijn er nog werkzaamheden en controle's om alles morgen weer soepel te laten draaien.

za 21 maart 8:50

 • Vandaag leggen we de laatste hand aan verbeteringen van ons platform en het verder opschalen om de verwachte drukte morgen aan te kunnen. We hopen op een gezegende zondag waarbij alle uitzendingen ongestoord door kunnen gaan.
 • De afgelopen dagen kregen we meerdere keren de vraag wat het verschil is tussen Kerkdienstgemist en YouTube uitzendingen. We noemen u graag de 10 sterke punten van Kerkdienstgemist ten opzichte van YouTube.

vr 20 maart 18:30

 • Het is zo druk met support vragen dat we genoodzaakt zijn om geen telefoon of voicemail meer aan te nemen. We kunnen u efficiënter helpen wanneer u mailt naar support@kerkdienstgemist.nl
 • We werken gestaag door om klaar te zijn voor a.s. zondag. Er zijn veel nieuwe kerken en we verwachten veel nieuwe kijkers. Een nieuwe uitdaging voor ons team en de Kerkdienstgemist systemen!

vr 20 maart 11:00 (start liveblog)

 • Ook deze week zijn we weer hard aan het werk geweest om ons voor te bereiden op a.s. zondag 22 maart 2020. Er zijn veel nieuwe kerken bijgekomen en bestaande kerken besluiten om ook kerk TV uitzendingen te gaan doen.
 • We hebben een capaciteitsplanning gemaakt voor a.s.zondag en zijn druk doende om te zorgen we maximaal beschikbaar zijn a.s. zondag. Dit loopt tot nu toe volgens planning.