!

Deze website is verhuisd

Documentatie op deze website is mogelijk verouderd en nog tijdelijk beschikbaar.

Ga naar nieuwe website ➜

Persbericht: Kerk bepaalt zelf waarde van kerkradio en -televisie tijdens coronacrisis

Gepubliceerd op 27 March 2020

Persbericht

Deventer, 27 maart 2020

Kerk bepaalt zelf waarde van kerkradio en -televisie tijdens coronacrisis

De explosieve toename in het aantal gebruikers van kerkradio en -televisie leek voor kerken een fikse extra kostenpost te worden. Aanbieder Kerkdienstgemist.nl heeft besloten om kerken zelf te laten bepalen wat ze de komende drie maanden betalen.

Directeur Klaas Jan Wierenga licht het besluit toe: “De maatregelen van de overheid maken kerkdiensten voorlopig niet mogelijk. De meeste kerken kiezen ervoor om de eigen erediensten uit te zenden via kerkradio of kerktelevisie. Gemiddeld zijn er per kerk bijna vier keer zoveel gebruikers als normaal, waardoor de kosten voor de kerk stijgen. Wij vinden dat het niet zo kan zijn dat Kerkdienstgemist door de bijzondere omstandigheden overmatige winst maakt. Dat strookt niet met de ideologische doelstelling van ons bedrijf.”

Met het initiatief “Betaal wat u kunt” roept het bedrijf uit Deventer aangesloten kerken op om zelf te bepalen wat ze gedurende de crisismaanden kunnen betalen. Kerkdienstgemist stelt vertrouwen in kerken om verstandig met deze vrijheid om te gaan en solidair met alle kerken kerkradio- en -televisie mogelijk te maken. Aangesloten kerken ontvangen een oproep om de komende drie maanden bij te dragen naar draagkracht.

Daarmee hoopt Kerkdienstgemist ook de aanzienlijke extra kosten -ca. € 25.000 per maand- voor servers, dataverkeer en onderhoud te dekken.


Aanvulling:

Voor de meest gestelde vragen over dit initiatief hebben we een artikel opgesteld.