Afspelen stopt soms op Chromecast

Gepubliceerd op 4 December 2020

24 december

We hebben vernomen dat er in december/januari updates voor de Chromecast aankomen. We hopen dat de problemen hiermee worden opgelost. Zo niet dan zullen we zeker verder gaan met het zoeken naar manieren om dit op te lossen. We begrijpen dat dit heel vervelend is voor de kijkers, en het heeft onze volle aandacht.

17 dec 2020

Na uitvoerig onderzoek en analyse is gebleken dat de onderbrekingen op Chromecast zeer waarschijnlijk zijn ontstaan na een update van de software in de Chromecast waardoor deze de kleine oneffenheden in de stream vanuit de kerk niet goed verwerkt.

Maakt u gebruik van een Kiloview encoder dan zijn de problemen mogelijk te reduceren door het aanpassen van instellingen. Neem contact op met de leverancier van uw kerkzender/video-encoder voor ondersteuning bij het aanpassen van de instellingen.

4 dec 2020 Oorspronkelijke bericht

De laatste tijd ontvangen we berichten van kijkers en beheerders van sommige kerken dat het afspelen van uitzendingen en opnames op de Chromecast mediaspeler af en toe stopt. Dit komt zowel voor bij live uitzendingen als bij het terugkijken van opnames.

Dit probleem doet zich voor bij specifieke kerken. De uitzendingen en opnames van deze kerken spelen overal goed af behalve op de Chromecast mediaspeler.

We hebben de afgelopen tijd uitvoerig onderzoek gedaan om de oorzaak van dit probleem te vinden. Tot nu toe zonder oplossing. Wel lukt het om te bepalen of dit probleem zich in een bepaalde uitzending of opname voordoet.

Op dit moment lijkt het er op dat een software update van de Chromecast dit probleem heeft doen ontstaan. Wellicht wordt het dan opgelost met een volgende software update. De komende week gaan we met een van onze servicepartners onderzoeken of het probleem te omzeilen is met andere instellingen van de zender/encoder in de kerk. Ook onderzoeken we mogelijkheden om dit probleem op te lossen met aanpassingen in onze videoservers.

Zodra wij hier meer van weten zullen we dit communiceren.

NB: Als de uitzending helemaal niet start (het beeld blijft zwart en er verschijnt een blauw cast icoon in beeld) dan is er iets anders aan de hand.