!

Ga naar nieuwe website ➜

Hoe kan ik vanuit de App 'casten' naar mijn tv

Voor het laatst bijgewerkt op February 11, 2021 10:59

De 'cast' functionaliteit is alleen ontwikkeld voor de Kerkdienstgemist app, in combinatie met een Chromecast apparaat.

Casten op een andere manier, bijvoorbeeld vanuit een browser en/of naar een smart-tv wordt door ons niet ondersteund.

De Kerkdienst Gemist App kan live uitzendingen en opnames afspelen naar o.a. uw tv. Dit kan door gebruik te maken van een Chromecast. Dit is een klein HDMI apparaatje dat tegen een aantrekkelijke prijs verkrijgbaar is in de meeste electronicawinkels.

De Chromecast moet zijn ingesteld en verbonden zijn met hetzelfde Wfi-netwerk als de telefoon/tablet.

U ziet dan bij het opstarten van de Kerkdienstgemist-app het cast icoon rechts boven in het scherm:

Als u op het cast icoon drukt verschijnt er een popup met een lijst met beschikbare apparaten:

Selecteer het gewenste apparaat, het icoon zal nu groen kleuren:

Klik op de media die u wilt afspelen, een media speler zal openen:

Met het omlaag wijzende pijltje verkleint u de media speler:

Met de omhoog wijzende pijl maakt u de media speler weer schermvullend.