Sinds de update naar iOS/iPad OS 14 is casten niet meer mogelijk

Voor het laatst bijgewerkt op January 05, 2021 15:51

Situatie:

Het kan zijn dat in de Kerkdienstgemist app de optie om een uitzending naar een Chromecast te casten niet meer aanwezig is sinds de update naar iOS 14 en Ipad OS 14.

Dit komt doordat iOS en iPad OS nu meer gericht zijn op privacy dan voorgaande versies.

Oplossing:

Om het cast-icoon terug te krijgen moet de app rechten hebben om contact te maken met andere apparaten in het netwerk. Dit kan op de volgende manier:

- Ga naar de instellingen van uw iPhone/iPad

- Klik op 'Privacy'

- Klik op 'Lokaal Netwerk'

- Zorg ervoor dat de knop achter 'Kerkdienst Gemist' aan staat (dus naar rechts).