Ik kan geen diensten volgen op een smart-tv

Voor het laatst bijgewerkt op February 04, 2021 19:47

Kerkdienstgemist biedt helaas geen ondersteuning voor smart-tv's. U kunt het geluk hebben dat het op uw tv wel werkt. Het kan ook voorkomen dat Kerkdienstgemist.nl eerst wel werkte en vervolgens niet meer door een update.

Er is namelijk een zeer breed aanbod aan smart-tv's en verschil in specificaties. Verschillende fabrikanten gebruiken verschillende besturingssystemen en het belangrijkste: er is geen standaardisatie. Bijvoorbeeld Philips alleen gebruikt een ander besturingssysteem voor goedkopere modellen dan duurdere. Dit in contrast met besturingssystemen voor mobiele apparaten waar er een redelijke standaardisatie is, waardoor we een app aan kunnen bieden voor de twee grootste platformen: Android en iOS.
Het is onduidelijk welke technieken worden ondersteund door internetbrowsers die bij de smart-tv's geleverd worden. Veel smart-tv's bieden matige ondersteuning voor technieken die in browsers op desktops en mobiel vrij standaard zijn. Zo kan het zijn dat de tv niet om kan gaan met de laatste beveiligingscertificaten die op websites benodigd zijn. Dit geldt zowel voor oudere als nieuwe tv's.

Als u over een smartphone of tablet beschikt adviseren we om een Chromecast te aan te schaffen. De Kerkdienst Gemist app (beschikbaar voor iOS en Android) heeft ondersteuning om deze apparaten aan te sturen. Op deze manier kunt u de dienst alsnog op een TV bekijken.

Om de video-uitzendingen van een specifieke kerk te kunnen volgen kan er ook gebruik worden gemaakt van een speciale settopbox. Deze wordt bij de TV geplaatst en hoeft alleen te worden aangezet. Dit moet bij de kerk worden ingesteld, dus neem voor meer informatie contact op met uw kerk.